Ta Emot Evigt Liv Idag

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. (Johannesevangeliet 3:16)

Evigt liv är inte något som inleds när du dör. Du kan ta emot evigt liv här och nu. När Jesus kommer in i ditt liv, kommer Hans liv in i dig och du blir vad bibeln kallar ”född på nytt” och en ”ny skapelse” i Honom.

Jesus definierade ”evigt liv” som att känna Honom (Johannesevangeliet 17:3) och Han sa också att vi blir frälsta ”genom Hans liv” (Romarbrevet 5:10). Jesu liv frälser, renar, bevarar, och hjälper dig i varje aspekt av livet och när din tid på jorden är över kommer Han att hämta hem dig till sig själv i himlen för all evighet. Det eviga livet startar här och nu och fortsätter i all evighet!

När du bjuder in Jesus i ditt hjärta så kommer Han in, och från det ögonblicket finns Hans LIV, hjälp, helandekraft, förmåga, styrka, kraft och alla resurser du någonsin kommer att behöva i livet tillgängliga för dig när du i tro kopplar med Honom.

VIKTIG HUVUDPOÄNG OM FRÄLSNING – DU KAN INTE FÖRTJÄNA DET!

Vi får inte evigt liv genom våra egna goda gärningar. Frälsning är en gåva ifrån Gud som ges till oss av nåd (dvs oförtjänt); vi kan aldrig någonsin förtjäna det. För att bli frälsta och ta emot evigt liv måste vi komma till slutet av oss själva och inse att vi inte kan frälsa oss själva utan behöver en frälsare. Att tro och förtrösta på Jesus är att säga till oss själva och Gud: ”Jag är inte bra nog i mig själv, jag kan inte frälsa mig själv, jag förlitar mig inte på mina egna goda gärningar lägre, jag behöver en frälsare, jag behöver Jesus.” Det ögonblick du sätter din förtröstan på Jesus genom att bekänna Honom som Herre, kommer Han till dig och ger dig sin egen natur i din ande och renar dig från all synd och smuts i ditt innersta väsen.

HUR TAR JAG EMOT EVIGT LIV?

Helt enkelt genom att tro på att Jesus dog för dina synder för 2000 år sedan och att Gud Fadern uppväckte Honom från de döda. Tror du detta i ditt hjärta och bekänner med din mun att Jesus är Herre så blir du frälst och tar emot evigt liv (Romarbrevet 10:9-10).

För att ta emot Jesus i ditt hjärta, bed denna bön och mena det med hela ditt hjärta:

”Gud jag kommer till Dig, inte på grund av vad jag själv har gjort, utan på grund av vad Jesus har gjort för mig. Jag kan inte frälsa mig själv genom mina egna goda gärningar utan behöver en frälsare. Jag behöver Dig Jesus. Jag tror att du dog för mina synder och att Gud uppväckte dig ifrån de döda. Från och med denna dag bekänner jag dig som min Herre. Kom och bo i mig. Hjälp mig att vandra i nära gemenskap med dig för alltid.”

Gratulerar! Om du bad detta och menade det med ditt hjärta så har du nu mottagit evigt liv. Vissa människor upplever översvallande känslovågor när de ber denna bön, medan andra inte känner något. Detta handlar inte om känslor. Om du bad det och menade det så har det blivit en verklighet! Välkommen till Guds rike! Du är nu ett Guds barn, en son och dotter till Gud den Högste som har skapat himmel och jord!

VAD HÄNDER NU?

Att ta emot Jesus är startpunkten på ett liv i daglig gemenskap med Gud genom Jesus Kristus från nu och i all evighet. Gud har satt dig på denna jord av en viktig anledning. Han har en plan för ditt liv. Genom att vandra i en nära relation med Jesus kommer Han att visa dig mer om den plan och det fantastiska liv Han har för dig.

För att du ska kunna leva ett framgångsrikt liv med Jesus rekommenderar vi det följande:

 • Börja prata med Jesus varje dag. Dela allt med Honom, både det som är positivt men också det som är svårt. Han vill ha gemenskap med dig och bryr sig om varje aspekt av ditt liv.
 • Få tag på en bibel och börja läsa i den för att lära dig mer och den Gud som skapat dig och älskar dig och har en plan för ditt liv.
 • Börja gå till en bra bibeltroende kyrka eller kristen gemenskap så att du kan få hjälp, bli styrkt och uppmuntrad genom andra troende.

Om du har tagit emot Jesus genom att be denna bön så vill vi jättegärna höra ifrån dig så att vi kan glädjas tillsammans med dig. Vill du ha hjälp i bön så vill vi gärna be med och för dig. Du kan sända ditt böneämne tillsammans med ditt meddelande nedan, eller klicka här för att få mer information om hur du kan få hjälp i bön. Dina uppgifter behandlas givetvis konfidentiellt.

  Meddelande (required)

  Namn (optional)

  Email (optional)

  Facebooktwittermail

  Spread the word. Share this post!