Måste man va perfekt för att kunna ha en relation med Gud?

8 Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva. Guds gåva är det, 9 inte på grund av gärningar för att ingen ska berömma sig. (Ef. 2:8-9)

Måste man va perfekt för att kunna ha en relation med Gud? Svaret på denna fråga är ett tydligt och rungande NEJ! Om bara de som är perfekta kan ha en relation med Gud, så finns det inte en enda människa på jorden är kvalificerad, eftersom vi alla har fel och brister. 

En person har dock varit helt perfekt – Jesus Kristus var helt utan synd. På grund av att Han var syndfri kunde Han ta på sig våra – och hela världens – synder genom att dö i vårt ställe på ett kors för 2000 år sedan.

Jesus var perfekt. Vi var syndare. På korset tog Han vår synd, bibeln säger att Han blev gjord till synd, så att vi skulle kunna få Hans rättfärdighet. Rättfärdighet innebär att Gud ser på oss som totalt heliga, rena och fria från synd – på grund av Jesus.

Efter tre dagar uppväckte Gud Jesus från de döda. Han lever idag! När du tror på Jesus och bekänner Honom som Herre med din mun, blir du frälst (ett annat ord för räddad). Du får då evigt liv. I samma ögonblick blir du gjord rättfärdig på insidan genom att du får Jesu egen rättfärdighet som en fri gåva. 

Det handlar alltså inte om att vi måste vara perfekta i oss själva – utan om att Jesus har varit perfekt i vårt ställe. Det är detta som kallas nåd: att vi får ta emot syndernas förlåtelse och kan ha en relation med Gud – inte på grund av hur goda vi har varit, utan på grund av hur god Jesus har varit och vad Han gjorde för oss på korset. 

Om du vill ta emot Jesus i ditt hjärta kan du be såhär: ”Jesus, jag tror på Dig, att Du dog för min synd och uppstod ifrån de döda. Du är min Herre. Tack att jag från och med denna stund tillhör Dig.” 

Facebooktwittermail

Spread the word. Share this post!