Rapport från kampanjen i Malaba, Uganda

Kära vän,

Stort tack till dig som var med och stödde kampanjen i Malaba, gränsstaden mellan Uganda och Kenya, förra månaden!

Kampanjen hölls på ett öppet fält i centrala delen av staden som tjänade som marknadsplats, sopstation och betesplats för kor på samma gång. Trots sopor, smuts och kor var det ett stort privilegium att stå på scenen och förkunna det glada budskapet om vad Jesus har gjort för världen, inklusive alla människor i Malaba.

Jämfört med kampanjen i Malindi i augusti 2016 var detta ett mindre event, men vi är tacksamma till Gud för de cirka 70 – 80 personer som tog emot Jesus under dessa dagar.

Klicka här för att se bilder från eventet, https://www.facebook.com/pg/graceloveint/photos/?tab=album&album_id=1090041374458913

Evangeliet är Guds kraft till frälsning och Jesus bekräftar sitt evangelium genom att bota de sjuka, något vi återigen fick uppleva i Malaba. Här några av vittnesbörden:

– En liten pojke som oförklarligt brukade falla till marken blev befriad. Mamman kom upp på scenen under den första kvällen och vittnade om att hennes son nu blivit helad. Innan kampanjen hade Tracy i en syn fått se en mamma komma till mötet med en liten pojk som behövde bli befriade från onda andar. Denna syn gick alltså i uppfyllelse redan under första kvällen av kampanjen.

– Två medelålders kvinnor, båda med stora svårigheter att gå på grund av partiell förlamning i ena benet, blev helade och kunde nu gå obehindrat.

– En pastor med smärtor i ryggen och stora delar av övriga kroppen blev helad genom att sitta under Ordet i både kampanjen och seminariet. Våra tankar går till den kända versen från Ps. 107:20: ”Han sände sitt Ord och botade dem”.

– En alkoholiserad man, som hörde nådens evangelium medan han satt i baren och drack sig full, kom upp på scenen och ville ta emot Jesus som sin Herre.

Flera lokala pastorer från olika församlingar var med på undervisningsseminariet som pågick parallellt med kampanjen och kunde efteråt berätta att de blivit väldigt välsignade av undervisningen av Guds nåd och det nya förbundet. Flera vittnade om att religiösa bojor och bördor nu lyfts av.

Dagen efter att kampanjen var slut satte vi av en dag för själavårdssamtal, eftersom familjerådgivning och själavård ligger starkt på Tracys hjärta. Vi hade trott att vi skulle hålla på i ett par timmars tid, men fler och fler människor kom för att få hjälp. Hela dagen gick åt till detta och vi betjänade fler än 40 personer totalt. Vi är dock glada att vi höll ut, för bland de sista som kom var en tonårig pojke. Själavårdssamtalet slutade med att han både tog emot Jesus och började tala i nya tungor! Många berättade att de blivit hjälpa av den vishet Gud gett Tracy att tala in i deras liv.

Innan kampanjen startade spenderade vi några dagar i Mbarara, i Tracys familjehus. Väl där fick vi förfrågan om att predika i två olika församlingar, vilket vi gjorde, trots att vi egentligen skulle ha haft semester under dessa dagar. I den ena av dessa två församlingar gick budskapet, enligt församlingens biskop, också ut på radio till miljontals människor.

Du har del i denna skörd! Återigen, stort tack!

/Johan & Tracy

Facebooktwittermail

Spread the word. Share this post!